Започна тържественият водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред паметника на

...
Започна тържественият водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред паметника на
Коментари Харесай

Започна тържественият водосвет на бойните знамена

Започна тържественият водосвет на бойните флагове и знамената-светини пред паметника на Незнайния боец, който по традиция предхожда военния церемониал в София на Гергьовден. 

Той ще бъде отслужен от Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, на церемонията участват президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, висши офицери от Българската войска.

На площада е също ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, Симеон Сакскобургготски, участват представители на държавното управление, Дипломатическия корпус, военно-патриотичните съюзи.

Официални посетители на тържествата, отдадени на Деня на храбростта и празник на Българската войска, ще бъдат също заместник-министърът на защитата на Република Северна Македония Беким Максути и шефът на Генералния щаб на Армията на Република Северна Македония генерал-майор Зоран Милески.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР